Entry-header image

Kültür

Ankara, müzeleri, Anıtkabir, tiyatroları ve gösteri merkezleri ile gerçek bir kültür şehridir. Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi ve kalede yer alan Bakırcılar Çarşısı ve açık Pazar ile Ankara’yı keşfedin. Şehrin modern yüzünü keşfetmek için ise Park Caddesi ve Filistin Caddesinde yer alan restaurant, cafe ve barlarda hoşça vakit geçirebilirsiniz.

Anıtkabir

Anitkabir, Kurtuluş Savaşı’nın lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu anıt mezardır. Burasi aynı zamanda Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı Ismet Inönü’nünde öldükten sonra 1973 yılında nakledildiği son istirahatgahıdır. Mozolesi, tören alanının karşısında Atatürk’ün Mozolesine bakmaktadır.

Beypazarı

Gerçek bir tarih ve gelenekler kasabası. Beypazarı, Ankara bölgesinde, evleri ile ünlü İpek yolu üzerinde yer alır. Bu nedenle Anadolu’nun en eski yerleşim bölgelerinden biridir. Eski sokaklarında sıralanmış evleri, bahçe duvarları ve Çarşı’sıyla klasik bir Türk kasabasını yansıtır. Dükkanlarda genel olarak bakır, gümüş ve bronz işlerine rastlamak mümkündür.

Anadolu Medeniyetler Müzesi

Kale kapısına yakın olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, restore edilmiş 15. yüzyıla ait bir Osmanlı bedestenine ve 1921 yılından bu yana Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Hatti, Hitit, Frig, Lidya, Urartu ve Roma eserleri de dahil olmak üzere muhteşem ve benzersiz koleksiyonlara ev sahipliği yapmaktadır. 1997 yılında, bu büyük müze 21 Avrupa ülkesindeki 65 müze arasında “Yılın Avrupa Müzesi” ödülünü kazandı. 8:30 – 17:30 saatleri arasında Pazartesi hariç her gün açık. Yaz aylarında ise, müze her gün açıktır.

Ankara Kalesi

Ankara tarihinin Galyalılar, Romalılar ve Bizanslıların bir kombinasyonu olduğunun göstergesidir. Kalenin etrafında bulunan mağazalar; mücevher, halı, kostüm, antika ve elişlerinin de yer aldığı geniş bir yelpaze sunmaktadır.

Etnoğrafya Müzesi

Geleneksel sanat çalışmalarının ve oldukça zengin halı koleksiyonlarını sunan Türkiye’nın ilk müzesidir.

Gordion

Frigya’nın başkentidir. Gordion ‘un M.Ö 3000 yılına uzanan bir geçmişi vardır aynı zamanda Asur ve Hitit önemli merkezlerinden biridir. Tarihsel kapıları, surların içinde saraylar ve kraliyet ailesine ait 80 mezarlık bu alan içerisindeki en belirgin yerlerdir

Sohbete Başla
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Merhaba,
Hoş geldiniz. Size Nasıl Yardımcı Olabilirim.! ☺️